2022 m. I pusmečio ataskaita

Džiaugiuosi pristatydamas pirmojo šių metų pusmečio ataskaitą.

Svarbiausi įvykiai

Spartus augimas

Per 2022 m. I pusm. išdavėme 8,3 mln. eurų vartojimo paskolų, o tai yra 35 proc. daugiau negu atitinkamu laikotarpiu pernai, ir 5,6 mln. eurų paskolų verslui. Paskolų verslui augimas siekia net 47 proc.

Finbee portfelisFinbee Verslui portfelis

Pirmasis institucinis investuotojas

2022 m. gegužės mėn. pasirašėme sutartį su vokiečių turto valdymo bendrove „nordIX“ dėl 5 mln. eurų investicijos į mūsų platformoje išduodamas vartojimo paskolas.

Investuojame kartu

Per 2022 m. I pusm. kartu su jumis į vartojimo ir verslo paskolas investavome 3.8 mln. eurų, kurių dalį perleidome “nordIX” fondui.

Išieškojimo rezultatai

Išieškojimo rezultatai džiugina – 2016 metais nemokiomis tapusių paskolų išieškota jau 124%. Tai reiškia, kad išieškojome tiek negrąžintą paskolos dalį, tiek palūkanas.

Verslo paskolų rezultatai neatsilieka – 2020 metais nemokiomis tapusių paskolų išieškota jau 83%.Finbee išieškojimasFinbee Verslui išieškojimas

Aktyvi skolų prevencija

Šiuos rezultatus pasiekėme aktyviai dirbdami su skolininkais. Per pirmą pusmetį išsiuntėme daugiau nei 150.000 elektroninių laiškų ir 44.000 SMS žinučių skolininkams. Taip pat atlikome daugiau nei 11.000 skambučių vėluojantiems klientams tam, kad užtikrintume investuotų pinigų saugumą.

Didžiausi investuotojai

Pats didžiausias juridinis investuotojas mūsų platformoje valdo 2.698.000 Eur, o privatus asmuo – 417.800 Eur portfelį. Kurią vietą tarp visų investuotojų užimate Jūs?

Didžiausi investuotojai FinbeeFinbee prekyba antrinėje rinkoje

Kiek galima uždirbti investuojant mūsų platformoje?

Griežtai vertiname klientų mokumą ir aktyviai dirbame su skolų išieškojimu. Tai padeda užtikrinti kone geriausią grąžą visoje Europos rinkoje. Visas privačių asmenų paskolų portfelis generuoja 13.8% grąžą po nemokų mūsų investuotojams. Kuo didesnę riziką investuotojai linkę prisiimti, tuo daugiau istoriškai uždirbo – D reitingo paskolos generuoja didžiausią – 17.2% grynąją grąžą.

Nuo privačių asmenų paskolų stipriai neatsilieka ir paskolos verslui – viso portfelio grąža siekia – 12.0% po nemokų. Istoriškai geriausią grynąją grąžą – 18.7% – investuotojams generuoja D reitingo paskolos, kurias vėl grąžinome investuotojams šiais metais. Finbee grąžaFinbee Verslui grąža

Tikiuosi, kad ši informacija Jums yra naudinga. Jei norite dar giliau pasinerti į ataskaitos duomenis, kviečiu ją paskaityti čia.

Linkiu jums geros likusios vasaros ir sėkmingų investicijų!

Simas.

Taip pat gali būti įdomu