2022 III ketv. ataskaita

 

Džiaugiuosi pristatydamas III ketvirčio ataskaitą, kurioje dalinamės artimiausiais platformos atnaujinimo planais ir detalia paskolų portfelio statistika.

Svarbiausi įvykiai

Spartus augimas

Per 2022 m. III ketv. išdavėme 4,9 mln. eurų vartojimo paskolų, o tai yra 49 proc. daugiau negu atitinkamu laikotarpiu pernai, ir 4,3 mln. eurų paskolų verslui. Paskolų verslui augimas siekia 200%, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai.

Finbee augimasFinbee Verslui augimas

Investuojame kartu

III ketv. kartu su jumis į vartojimo ir verslo paskolas investavome 2,1 mln. eurų, kurių dalį perleidome „nordIX“ fondui.

Išieškojimo rezultatai

Išieškojimo rezultatai džiugina – 2016 metais nemokiomis tapusių paskolų išieškota jau virš 120%. Tai reiškia, kad išieškojome tiek negrąžintą paskolos dalį, tiek palūkanas.

Verslo paskolų rezultatai neatsilieka – 2020 metais nemokiomis tapusių paskolų išieškota jau 85%.Finbee išieškojimasFinbee Verslui išieškojimas

Aktyvi skolų prevencija

Šiuos rezultatus pasiekėme aktyviai dirbdami su skolininkais. Per pirmą III ketv. išsiuntėme daugiau nei 80.000 elektroninių laiškų ir 27.000 SMS žinučių skolininkams. Taip pat atlikome daugiau nei 5.000 skambučių vėluojantiems klientams tam, kad užtikrintume investuotų pinigų saugumą.

Didžiausi investuotojai

Pats didžiausias juridinis investuotojas mūsų platformoje valdo 3.345.700 Eur, o privatus asmuo – 462.580 Eur portfelį. Kurią vietą tarp visų investuotojų užimate Jūs?

Finbee didžiausi investuotojaiFinbee antrinė rinka

Kiek galima uždirbti investuojant mūsų platformoje?

Griežtai vertiname klientų mokumą ir aktyviai dirbame su skolų išieškojimu. Tai padeda užtikrinti kone geriausią grąžą visoje Europos rinkoje. Visas privačių asmenų paskolų portfelis generuoja 12.9% grąžą po nemokų mūsų investuotojams. Kuo didesnę riziką investuotojai linkę prisiimti, tuo daugiau istoriškai uždirbo – D reitingo paskolos generuoja didžiausią – 16.6% grynąją grąžą.

Nuo privačių asmenų paskolų stipriai neatsilieka ir paskolos verslui – viso portfelio grąža siekia – 12.1% po nemokų. Istoriškai geriausią grynąją grąžą – 19.1% – investuotojams generuoja D reitingo paskolos.

Finbee grąžaFinbee Verslui grąža

Tikiuosi, kad ši informacija Jums yra naudinga. Jei norite dar giliau pasinerti į ataskaitos duomenis, kviečiu ją paskaityti čia.

Linkiu jums gražaus rudens ir sėkmingų investicijų!

Simas.

Taip pat gali būti įdomu