Kaip vyksta išieškojimas iš paskolos su įkeistu turtu?

Rugsėjį baigėme pirmą kartą vykusį išieškojimo procesą iš paskolos su NT užstatu. Norėčiau pasidalinti mūsų patirtimi ir rugsėjo mėnesio rezultatais.

Mūsų išieškojimo rezultatai

Išieškojimai iš privačių asmenų

Rugsėjo mėnesį iš fizinių asmenų investuotojams paskirstėme beveik tiek pat kiek ir liepos mėnesį – 73.798 Eur (2.87% nuo visų nemokių paskolų).

Solidus mėnuo išieškojimo iš verslo paskolų

Rugsėjo mėnesį išieškojome 32.664 Eur (5.18% nuo visų nemokių paskolų) iš verslo paskolų su asmenine garantija ir 58.137 Eur iš paskolos su NT įkeitimu.

Pirmąkart vykdėme išieškojimą iš hipotekinės paskolos ir jį baigėme per mėnesį!

Kaip vyksta išieškojimas iš paskolos su NT užstatu?

Išieškojimas iš paskolos su užstatu Finbee

Išieškojimo procedūra iš hipotekinės paskolos šiek tiek skiriasi nuo įprastinės – sutartį nutraukiame po 56 dienų vėlavimo ir tuomet turime teisę kreiptis į notarą dėl vykdomojo rašto išdavo be teismo sprendimo.

Notarui išdavus vykdomąjį raštą, jis teikiamas antstoliams, kurie vykdo NT užstato varžytines ir iš pardavimo gautos lėšos panaudojamos įsipareigojimams dengti. Varžytinės gali neįvykti, jei neatsiranda pirkėjų. Šią riziką valdome konservatyviai pasirinkdami užstatus, paprastai butus ir namus Lietuvos didmiesčiuose.

Jei realizavus įkeistą NT nepakanka lėšų padengti visiems įsipareigojimams, tuomet reikalautume išieškoti likusią skolą iš kito skolininko turto bendra įstatymų numatyta tvarka. Šią riziką valdome finansuodami iki 75% nuo įkeisto turto vertės.

Kaip vyko išieškojimas iš hipotekinės paskolos mūsų platformoje?

Iki šiol esame turėję keliolika paskolų su įkeistu NT. Esame ganėtinai konservatyvūs vertindami siūlomą įkeisti turtą ir dėl to su išieškojimu iš hipotekinės paskolos pirmąkart susidūrėme šeštais veiklos metais.

Paskolos sutartį nutraukėme 08.29 ir su klientu nuolat palaikėme ryšį ir sutarėme dėl dalinių mokėjimų. Klientas 09.08 atliko 20.000 Eur mokėjimą, 09.23 ir 09.26 gavome kelis tūkstančius siekiančias dalines įmokas, o 09.29 mus pasiekė likusi paskolos suma – daugiau nei 32.000 Eur su visomis investuotojams priklausančiomis įprastomis ir vėlavimo palūkanomis.

Džiaugiamės sėkmingais išieškojimo rezultatais iš šio projekto. Dedame daug pastangų, kad mūsų investuotojų pinigai būtų saugūs ir uždirbtų solidžią grąžą.

Simas.

Taip pat gali būti įdomu